ГЕНЕРАЛИ ИНВЕСТМЕНТС

Се одликуваме со традиција, професионално управување и доверба уште од 2008. Дознајте како можеме да ги оплодиме вашите пари.

Следете ги вашите инвестиции преку новата мобилна апликација на Генерали Инвестментс

Промена на назив на фондови

Ве известуваме дека е извршена промена на називите на три отворени инвестициски фондови и тоа на: Илирика Југоисточна Европа (нов назив ГЕНЕРАЛИ ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА), Илирика Кеш Фонд (нов назив ГЕНЕРАЛИ КЕШ ФОНД) и Илирика Глобал- Растечки Пазари (нов назив ГЕНЕРАЛИ ГЛОБАЛ-РАСТЕЧКИ ПАЗАРИ).

Промена на Депозитарна банка

Ве известуваме дека почнувајќи од 30.07.2021 се менува Депозитарната банка на фондовите Генерали Нова ЕУ, Генерали Брик, Генерали Топ Брендови и Генерали Кеш Депозит. Нова Депозитарна банка е НЛБ Банка АД Скопје.

Следете ги вашите инвестиции преку новата мобилна апликација на Генерали Инвестментс

Горди сме и среќни што можеме да ја најавиме нашата бесплатна мобилна апликација преку која може да ја следите вредноста на вашите средства. Мобилната апликацијата која е наменета за инвеститорите на Генерали Инвестментс АД Скопје фондовите е официјално отворена за користење

190 години доверба

Трст, 25 февруари 2021 година – Оваа година, Групацијата Генерали слави 190-годишнина од постоењето. Во средина што и овозможи да функционира и да цвета, компанијата сака да остави опиплива и долготрајна трага. Затоа, почнува да ја слави својата годишнина со започнувањето на петгодишниот инвестициски план „ Fenice 190 “ за заживување на европските економии погодени […]

Известување за завршена процедура за спојување на ДУИФ

Генерали Инвестментс АД Скопје ја известува јавноста за завршување на процедурата за спојување на ДУИФ Илирика Фунд Менаџмент АД Скопје кон ДУИФ Генерали Инвестментс АД Скопје, и веќе управува со 7 инвестициски фондови и со индивидуално управувано портфолио.

Прочитај повеќе

Комбинација од фонд и животно осигурување

Генерали Инвестментс го поврза инвестирањето во фондови со сигурноста на животното осигурување на Винер живот, Кроациа живот и Уника живот.

Прочитај повеќе

Нов производ

Вложувај балансирано со инвестицискискиот депозит на Стопанска банка а.д. Битола и Генерали Инвестментс АД Скопје.

Прочитај повеќе 

Кафе со финансиски експерт

Дали некогаш сте биле во дилема, каде ви одат парите? Сакате да бидете во тек со случувањата на финансиските пазари?
Одговорите ќе ги добиете на кафе со финансиски експерт.

Пријавете се овде